Frågor om säkerhet

Är Kivra säkert?

Kivra är betydligt säkrare än vanlig papperspost. Kivra är kopplat till ditt personnummer, du loggar in på tjänsten med Mobilt BankID och all data är krypterad och lagras säkert i våra system i Sverige. Vi värnar om din integritet och följer reglerna i Personuppgiftslagen (PuL). Vi är även registrerad betalningsförmedlare av Finansinspektionen samt en godkänd brevlådeoperatör av Mina meddelanden för att förmedla säker digital myndighetspost.

Hur kan jag öka säkerheten genom att ta emot min post digitalt?

Genom att använda Kivra får du snabb och säker tillgång till din post, vilket innebär att du kan förebygga och upptäcka bedrägerier i tid. Kivra är nämligen den enda tjänsten på marknaden där du notifieras och därmed snabbt och säkert kan ta del av kreditupplysningar från bl a UC och Creditsafe samt post från Skatteverket och Bolagsverket var du än befinner dig. Läs mer om hur du ökar säkerheten med digital post här.

Hur lagras min post och mina personuppgifter i Kivra?

Kivra är ett säkert system som enbart du själv och dem du valt att dela din Kivra med har åtkomst till genom att logga in med Mobilt BankID. Din post lagras under den tid du har ett konto hos Kivra eller tills den dag du själv väljer att radera dem. Kivra hanterar dina uppgifter enligt personuppgiftslagen (PUL) och du kan läsa mer om behandlingen av personuppgifter i våra allmänna villkor.

Hur säker är den tekniska plattformen?

Säkerhet genomsyrar Kivras DNA och årligen genomförs penetrationstester av externa experter, dessutom genomförs ytterligare penetrationstester vid större releaser för att säkerställa att ny funktionalitet håller samma höga kvalitet som befintlig. Varje år genomförs dessutom contingencytester i produktion. Kivra driver även ett omfattande internt riskarbete som spänner över hela organisationen och kundtjänstmedarbetare genomgår en utbildning i säkerhet och ‘social engineering’.

Kivras tekniska plattform är byggd med insikten att alla delar i systemet kommer fallera någon gång och att systemet ska kunna hantera alla möjliga scenarion så väl som det bara är möjligt. En grundpelare för Kivra har varit att skapa en säker och stabil lagringstjänst. Redan från start har Kivra därför valt att bygga och använda sig av klustrade och distribuerade databaser. När data lagras för en användare lagras det därför simultant på tre olika fysiskt skilda maskiner i samma datacenter samt synkroniseras med backupkluster som befinner sig på fysiskt skild plats. Detta gör att då maskiner fallerar kan Kivra fortfarande vara uppe och vara fullt tillgängligt för användaren. Kivra har även gjort det strategiska vägvalet att inte köpa in drift externt. På Kivra är det istället utvecklarna själva som också är ansvariga för att drifta systemen. Detta har resulterat i väldigt korta ledtider från det att buggar upptäcks till att de blir åtgärdade.

Frågor om digital post i Kivra

Allmänna frågor och svar om tjänsten, vilka som skickar post till dig och andra viktiga frågor.

Se frågor

Frågor om specifika funktioner

Frågor och svar om dela-funktionen, signeringstjänsten eller övriga funktioner i Kivra.

Se frågor

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!